Föreningens tillställningarNationaldagsfirande

Nationaldagen 2017

Som traditionen bjuder firades Nationaldagen vid Gamla Prästgårdsstugan bredvid Kyrkan. Firandet inleddes genom att vi alla tillsammans sjöng nationalsången. Efter det bjöds det på mer sång genom Häggums Kyrkokör och även bandet Hand i hand som framförde egenskrivet material och tolkningar av bla Ted Gärdestad. Högtidstalare var Bengt Åke Öhgren.
Under kvällen såldes det hembakat fika samt brödkakor som hade bakats tidigare under dagen i stugans vedeldade ugn. Båda fikat och brödkakorna var mycket uppskattade av de ca 200 besökarna under kvällen.
Firandet avslutades med tåg bakom fanan, som bars av Häggums scoutkår, till kyrkan där andakt hölls. Dagen till ära hade Häggums kyrka besök av en Lettisk kör som gav prov på Lettisk folkmusik.

Foto: Hans Jensen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *