Föreningens tillställningarTorpvandring

Torpvandrig 2017

1 maj kl. 10.00 samlades det en skara på ca 25personer av varierande ålder som tillsammans vandrade/cyklade/red genom Häggums by för att lära sej mer om den gamla bebyggelsen och lokalhistorian. Guide var Anders Larsson som berättade och läste högt ur reseberättelser och andra skildringar.
Vandringen var ca 2,3km lång och började vid Kyrkan där det berättades om den gamla Kyrkan och tillhörande byggnader, tex Sockenmagasinet/Tiondeboden som är den äldsta profana byggnaden i Skövde kommun. Vidare gick det via Kvarnen, Bossgården, Backgårdarna, Håkan Uddsgårdarna, Gravrösena, Toragårdarna och till sist avslutning vid Lars Larsgården.
Under förmiddagen fikades det medhavd matsäck vid det som tidigare var Häggums skola och numera är Bygdegård.
Foto: Anna Kutzner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *