Föreningens tillställningarTorpvandring

Torpvandring 2015

Torpvandring 1 maj.

I år återupptog föreningen traditionen att på 1 maj göra en ”torpvandring” då vi besöker några gamla boplatser och för att höra historien om dom som levt där. 
Vädret var lite kylslaget men uppehållsväder. 25 personer både unga och gamla slöt upp för att lyssna till Anders Larsson som guidade oss. Vi började vid Källeberg där det förr fanns tre soldattorp. Därefter fortsatte vi uppför berget till ”Kråkalyckan” där det på 40-och 50-talet fanns en festplats med dansbana. Sedan fortsatte vi förbi boplatserna Kråkes, Hofmans, Döves, Åstorpatösernas, Valmingens, Kuttes, Tolls och Väses. Uppe på berget tog vi en fikapaus. Det medhavda kaffet smakade bra och utsikten över Häggum var storslagen. Vi tackar Anders Larsson för en intressant tur med mycket information. När man ser de små husgrunderna och åkerlapparna så förstår man att de som bodde här uppe på berget levde under mycket knappa förhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *