ÅrsmöteFöreningens tillställningar

Årsmöte 2015

Den 12 mars hölls årsmöte i Häggums Bygdegård. Tjugofem medlemmar slöt upp. Efter årsmötesförhandlingarna serverades kaffe och semla.
Kvällens föredragshållare var förre statssekreteraren vid Lantbruksdepartementet Magnus Kindbom. Han gav oss en liten inblick i hur arbetet i riksdagen går till och framförallt hur gången är när olika förslag och lagar blir till. Det blir många sammanträdestimmar och många personer är inblandade nämligen tjänstemän, sakkunniga, lagrådet när det gäller nya lagar, ministern för departementet som ställt förslaget, de övriga partierna och slutligen riksdagen. Ett ärende kan ta flera år att bereda. Han visade också bilder och berättade episoder från sina resor i tjänsten som statsekreterare från Asien, Afrika, Sydamerika och Bryssel. Ett tack till Magnus för detta mycket intressanta föredrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *