Föreningens tillställningarSlåtterdag

Slåtterdagen 2016

Den 31:e juli var det åter dags för hembygdsföreningen att anordna lieslåtter på Ekeskogens ägor. Trots ett lätt regn innan slåttern började kom ett 70-tal personer för att delta. Även i år var det Mats Rosengren från Bolum som lärde ut hur man slår med och hanterar en lie. Det behövs ingen råstyrka utan med en välslipad lie och rätt teknik är det lätt att lieslå. Alla som ville fick pröva på och efteråt räfsades höet ihop för hand och hängdes på hässja. Anton Lundell slog även ett stycke med häst och slåttermaskin. Därefter vände han höet med hövändare och drog sedan ihop det med en släpräfsa. Rigmor Lundell bjöd på ”kokkaffe” som kokades över öppen eld. 
Vi tackar familjen Lundell som stod för detta uppskattade arrangemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *