Föreningens tillställningarNationaldagsfirande

Nationaldagen 2016

Nationaldagsfirande 6 juni 2016.

I ett stålande vackert försommarväder firades nationaldagen traditionsenligt vid Gamla Prästgårdsstugen. Vi började redan kl.7 med att baka bröd som sedan såldes under kvällen. 

Kvällens firande började med intåg av UV-scouterna som också hissade flaggorna. Vi sjöng nationalsången gemensamt. Vi fick lyssna till vacker sång av operasångerskan Lisa Bauer ackompanjerad av Gustav Gyllenhammar och Häggums Kyrkokör under ledning av Yvonne Conradsson. Högtidstalet hölls av Åke Johansson tidigare Häggumsbo som berättade episoder från sin uppväxt i Häggum. Kaffe med hembakat bröd avnjöts. Kvällens firande avslutades i kyrkan under ledning av komminister Mats Bengtsson. Intåget i kyrkan leddes av Helene Sköld och Marianne Lejhage som spelade fiol. Fanvakt var UV-scouterna. Lisa Bauer och Kyrkokören framträdde även i kyrkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.