StyrelsenVerksamhetsberättelser

Skallmeja Lantbruks- och hushållsmuseum 2014

Besök på museum.
Den 14:e september besökte hembygdsföreningen Skallmeja Lantbruks- och hushållsmuseum. Vi mottogs och hälsades välkomna av ägaren Mats Nilsson. Vi klarade inträdesprovet med hjälp av Camilla Larsson så vi fick komma in i museet. Det startades 1998 av Mats Nilsson som då var lantbrukare och inryms på hans gård i det som förut var svinstallar. Det började med att Mats hade många gamla föremål som var värda att visas. Hans farfarsfar, farfar, far och hans själv kastade inget så det fanns en del att starta upp med. Sedan har det byggts på så i dag finns det ca 80.000 föremål och alla är dokumenterade. Där fanns allt ifrån mängder av jordbruksredskap, hushållsredskap, pappersbonader, pappersbärkassar till tablettaskar. Vi fick se ett 60-talsrum, ett 30-talsbadrum, en gammal skolsal och en 30-talslägenhet med kök, vardagsrum och sovrum samt en affär allt fullt möblerat. Med humor och stor inlevelse guidades vi runt av Mats. Vi bjöds även på kaffe, smörgås och kaka. Det var en intressant eftermiddag som gav mersmak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *