Föreningens tillställningarNationaldagsfirande

Nationaldagen 2014

Nationaldagsfirandet 6 juni.
Redan klockan sju på morgonen samlades vi ( Berit, Inez, Therese, Lena, Eva, Marie, Barbro, Mattias och Anders) i Gamla Prästgårdsstugan för att baka bröd som sedan sålde under firandet på kvällen. Vid niotiden anslöt ytterligare medlemmar för ställa iordning för kvällens firande.
För sextio år sedan startade högtidlighållandet av Nationaldagen och före detta Svenska Flaggans dag i Häggum. 1954 arrangerade Hemvärnet firandet första gången och medverkade gjorde musikkåren vid P4. 1955 beslutades att firandet skulle ske i hembygdsförenings regi. Vid 50-, 55- och nu 60-årsjubileet har Hemvärnets musikkår Skaraborg medverkat. Högtidstalare var i år Elena Blom Skultorp. Kyrkokören under ledning av Yvonne Conradsson bjöd på vacker sång och barnkören sjöng Idas sommarvisa. Fanvakt var Häggums UV-scouter.
Efter kaffeserveringen var det dags att gå in i kyrkan för den avslutande andakten som leddes av kyrkoherde Kjell Knutas. Vi fick även lyssna till musik på fiol av John Strandberg-Samuelsson och Helena Sköld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.