Föreningens tillställningarHöstagillet

Höstagille med Årets Häggumare 2005

Styrelsen har beslutat att ”Årets Häggumare” skall utses när styrelsen så finner det befogat. Det skall ske när någon har gjort en insats som vi i hembygdsföreningen tycker är värd en hyllning.

Elin Göransdotter, Toragården och Mattias Bengtsson, Backgården har utsetts som de första mottagarna av belöningen ”Årets Häggumare”. Vid Höstagillet den 12 november 2005 tilldelades de båda denna utmärkelse.

Elin Göransdotter för hennes insatser i fälttävlan på hästen Zeus. Som medlem i svenska landslaget för juniorer har hon vunnit Silver i Nordiska Mästerskapen individuellt och guld i NM lag samt tagit segrar i nationella och internationella tävlingar.

Mattias Bengtsson för hans insatser i motocross. Silver i ungdoms SM, Svemo Cup 2005, som är resultatet av fyra deltävlingar samt för seger och placeringar i ett antal andra moto- crosstävlingar.

Utmärkelserna överlämnades av länspolismästare Börje Bergsten och av deras dagmamma Berit Wilsson.

Årets Höstagille som samlat 60 deltagare i Häggum Bygdegård bjöd i övrigt på Berits fläskpannkaka, Barbros krösamos och kakor samt Inez pannkakor, med flera godsaker och kaffe på maten. Den som vill baka en god fläskpannkaka kan se under fliken recept här på hemsidan.

Kvällens kåseri svarade länspolismästare Börje Bergsten för när han talade om mitt Skövde. Bilder och episoder från dåtid och nutid. Många kände igen gator och miljöer som de själva upplevt de yngre fick bland anat se hur de såg ut där Stadshuset, Commerce, Helenaskolan eller ”Åhlenshuset” nu ligger.

Elin Göansdotter och Mattias Bengtsson får sina utmärkelser av länspolismästare Börje Bergsten och Berit Wilsson som varit deras dagmamma.
Foto Stefan Agnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *