Föreningens tillställningarHöstagillet

Höstagille i Häggums bygdegård 2001

Den 20:e oktober samlades ett femtiotal Häggumbor för att fira Höstagille. Det bjöds på grynkorv och potatismos, något som kan räknas som Skaraborgs nationalrätt. All den läckra grynkorven slank ner sånär som på 10 bitar som auktionerades ut efter kaffet. 

När alla var mätta och belåtna så höll Niclas Fällström sitt föredrag ”Västergötland på 2000-talets tröskel – bland kor, storspovar och valkiga nävar – om Västergötlands fantastiska natur.” Under sin kärleksförklaring till Västergötland i allmänhet och Falbygden och Hornborga i synnerhet, så visade Niclas sina diabilder.

Efter kaffet berättade Bengt Kindbom om arbetet med Hilmer Johanssons dokumentation kallad Bolumsamlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *