Föreningens tillställningarVård av Emmes

Mörna om taknocken och lägga nya poll

Klockan nio på förmiddagen samlades en tapper skara medlemmar för att mörna om taknocken på ladugården vid Emmes Stûva. Den gamla halmen och de gamla murkna pollen togs ned och ersattes med ny halm och nytillverkade poll av impregnerat trä. Det hela gick till inte helt utan dramatik, då traktorvagnen kanat ned mot ladugårdens vasstak och höll på att slita med vassen av taket när vagnen flyttades. Men tack vara skickligt manövrerande av traktor och vagn räddades taket från någon åverkan.

Efter dryga tre timmar var taknocken ommörnad och de nya pollen på plats. En välförtjänt fika avslutade förmiddagens arbete.

Samma dag var det även tänkt att anslagstavlan skulle bytas, men virket ligger fortfarande på tork, varför detta arbete får utföras vid ett senare tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *